Dnia 27 maja klasy I i II-ga technikum ¿ywienia i us¿ug gastronomicznych uczestniczy¿y w Mi¿dzynarodowych Targach AmberExpo w Gda¿sku gdzie odby¿a si¿ prezentacja nowych produkt¿w i technologii z zakresu przetw¿rstwa, gastronomii i cukiernictwa.
Uczniowie mieli mo¿liwo¿¿ odbycia szkolenia pt: „Nowoczesne techniki podawania potraw i filozofii cateringu „ oraz „Zasady tworzenia deser¿w restauracyjnych i pralin „ Uczestnicy otrzymali certyfikaty w tym zakresie. Uczniowie mogli r¿wnie¿ zobaczy¿ w trakcie pracy, uczni¿w innych szk¿¿ wykonuj¿cych potrawy na konkurs „ ¿wiat Salvadora Dali” o puchar Starszego Cechu Piekarzy i Cukiernik¿w w Gda¿sku. Du¿¿ atrakcj¿ by¿y r¿wnie¿ spektakularne pokazy barma¿skie.